Medieomtale


Medieomtale
Artikler om revyen

i Rødovre Lokal Nyt


Links:


'Revy med humor, charme og nærvær' (10. april 2019)


'Revy: En sjofel debutoplevelse' (26. april 2018)'


'Sæt tænderne i lagkagerevyen' (15. februar 2018)

Interview mellem André Bentsen fra Rødovre Lokal Nyt

og Sebastian Bagergaard Rasmussen, Rødovre Revyen:- Hvad er Rødovre Revyen, der spiller i ugen efter Påske 2017 egentlig ?- Hvad går årets revy ud på kan I afsløre nogle af højdepunkterne der kan lokke lidt ?Der er faktisk mange! Årets revy beskæftiger sig med bl.a. klimaforandringer, Donald Trump, Inger Støjberg, ekstremisme, smarte politikere, affald, Rødovre Port, rigtige ordentlige danskere, forældre til syge børn, postvæsenet, teenagere, veninder, Himmelen ApS, GPS ejere, ældre, design af handicaptoiletter, fulde mænd og en lille, men kær hilsen til Rødovres mangeårige socialdemokratiske borgmester Erik Nielsen.


Det er vigtigt at sige, at man på ingen måde behøver at være lokalkendt, for at nyde revyen. Så lokal er den nemlig slet ikke!- Hvorfor er I med i Rødovre Revy. Hvad giver det jer personligt?Der er jo forskellige folk med i revyen, og alle har nok deres egen grund til at være med og deres eget udbytte.

Men, fællestrækkene er, at vi alle elsker revygenren, den hurtige, aktuelle satire og de't at få folk til at le.


Rødovre Revyen, der er en traditionel lagkagerevy, der dækker meget mere end bare Rødovre, er godt nok en amatørrevy, men vi er et team, der tilstræber et ret højt niveau i  tekstmateriale, musikalsk, koreografisk og teknisk. Vi laver det hele selv, alle er frivillige, og de't, at vi sammenarbejder hen mod et fælles mål, er en fantastisk oplevelse. Alle - uanset hvordan, de deltager i arbejdet - er helt uundværlige.

Vi kan kun skabe de't her produkt sammen! Vi bliver en hel lille omsorgsfuld, rummelig og humorristisk familie, og samarbejdet foregår i en atmosfære af gensidig respekt, tillid og under et helt fantastisk sammenhold.


Vi er ret gode til at tage nye mennesker ind, og revyen tiltrækker faktisk ikke kun medlemmer fra Rødovre,  men også folk fra f.eks. Brøndby,  Bagsværd,  Herlev,  Amager,  København og flere andre steder.


Vi er i alder og baggrund vidt forskellige - mellem 18 år og op til sidst i 70'erne. Og nogle bidrager med enormt meget i løbet af hele sæsonen, andre bidrager med tekst eller hjælper til i baren ved en forestilling. Fælles for alle er, at vi er taknemmelige og ikke vil undvære nogle af dem.- Rødovre Revy holdt på et tidspunkt pause - hvilke overvejelse havde I, før i startede igen ?Når frivilige og engagerede mennesker har stået for alting i mange, mange år, opstår der en slags metaltræthed. Især, når man altid tilstræber, at lave noget godt.


Pausen i revyen opstod simpelthen fordi, de implicerede medlemmers liv ændrede sig, eller fordi, de bare ikke orkede mere.


Men der var enkelte tilbage, der naturligvis ikke kunne lave en produktion selv, men som hele tiden havde været, eller efterhånden igen blev sultne efter revyarbejdet. Og dertil er så kommet en hel del nye mennesker, der virkelig har revy i blodet, og som elsker at lave det. Da vi begyndte igen sidste år, havde vi faktisk overhovedet ingen forventninger til, hvad det kunne blive til, men noget tyder altså på, at der kan komme til at være revy i Røødovrei rigtig mange år fremover nu, og at den vil nå nye standarder hele tiden, efterhånden som vi får større erfaring, og at den vil vokse sig større og større.


Der er altid et økonomisk aspekt i de't at producere teater. Vi er så priviligerede og taknemlige for, at Rødovre Komune hjælper os med, at vi kan holde til og have depot i Foreningshuset på Højnæsvej, og vi er desuden meget glade for Rødovregaard, der er som skabt til revy !

Men, derudover klarer vi os faktisk udelukkende på frivillighed, donationer fra fonde og private, og derfor  tillader vi os også at tage en fair billetpris. Vi kører som forening, dybest set på kommercielle markedsvilkår!-Hvorfor er der brug for revyen i Rødovre ?Der er altid brug for debat, satire og humor i et samfund. Og Rødovre har brug for revyen, fordi det er et utroligt dynamisk lokalsamfund, hvor der hele tiden sker rigtig meget, både politisk, kulturelt og socialt.


Rødovre er på mange måder et lille kultursamfund vest for København, så derfor giver det rigtig god mening, at der netop her, er en revy.- Hvor mange er I med - hvem kan være med - hvad skal man gøre, hvis man vil væremed ?Samlet er vi vel alt i alt ca. 25, der har været inde over revyen på den ene eller den anden måde i år.


Faktisk kan alle grundlæggende set, være med. Der er selvfølgelig en grænse for, hvor mange,  vi kan være på scenen, men hvis det er de't, man har lyst til, skal man følge med på hjemmesiden roedovre-revyen.dk og se, hvornår, der er audition til næste års revy. Men ellers mangler vi rigtig mange kompetencer. Vi vil rigtig gerne have nogle teams, så det ikke er selve produktionen, der skal klare det hele selv, som nu. Vi mangler PR-folk, kostumefolk, scenografiinteresserde, regissørinteresserede, teknikere,  nogle der er god til at finde ting, tekstforfattere, musikere, dansere og andre frivillige. Gør dig det klart, hvad og hvor meget, du synes, kunne være sjovt og interessant at være med i, og så tag kontakt til os. Vi har et lille flertal af kvinder - også på scenen. Det kunne være sjov at få flere mænd med i alle aspekter af revyen også. Nationalitet, køn, alder er ikke vigtig.

Samarbejde, glæde og engatement er.

Vidste du,

at man for et nærmere aftalt beløb

kan få Rødovre Revyen ud og underholde

til en fest eller et arrangement?
Kontakt til revyen angående underholdning

i andet regi end revyens egen

stiles til


Jonna Glifberg

joglif23@gmail.com